تلفن تماس :09127444461 - 05136654030

آموزش طرز کار چیلر تراکمی

آموزش طرز کار چیلر تراکمی

فهرست مقاله

طرز کار چیلر تراکمی به این صورت می باشد که در بخش های مختلف این سیکل عملیات فشرده سازی و کاهش فشار مبرد انجام می شود و با استفاده از ویژگی های ماده مبرد عملیات جذب و دفع حرارت انجام می شود و به این صورت تولید آب خنک می نماید.

نحوه عملکرد سیکل تبرید چیلر تراکمی به این صورت می باشد که مبرد در قسمت کندانسور حرارت خود را دفع و در قسمت اواپراتور گرمای محیط را جذب می نماید.

آموزش نحوه کار چیلر تراکمی

چیلرهای تراکمی دارای سیکل تبرید تراکمی می باشند که در این سیکل گرما در قسمت اواپراتور چیلر از آب گرفته می شود و به محیط بیرون منتقل می شود و به این صورت آب خنک تولید می شود. سپس آب خنک تولید شده توسط پمپ به بخش مورد نظر که می تواند فن کویل یا هواساز سیستم تهویه مطبوع یا بخشی از دستگاه و سیستم صنعتی باشد منتقل شود تا گرمای محیط یا دستگاه را جذب و سبب کاهش دما شود.

این آب پس از جذب گرما مجدد به اواپراتور چیلر باز میگردد و گرمای خود را دفع می نماید و این چرخه ادامه پیدا می کند. در ادامه به بررسی اجزای سیکل تبرید تراکمی می پردازیم و سپس عملکرد هر کدام را توضیح می دهیم.

آموزش سیکل تبرید چیلر تراکمیاجزای سیکل تبرید تراکمی چیلر

در چیلر های تراکمی قطعات و تجهیزات مختلفی استفاده می شود که اغلب آنها مربوط به سیکل تبرید می باشند و برخی از آنها مربوط به سیستم گردش آب و سایر امکانات چیلر می باشد. در ادامه تجهیزات مربوط به سیکل تبرید را معرفی می نماییم.

کمپرسور چیلر تراکمی

نحوه کار کمپرسور چیلر تراکمی به این صورت می باشد که در این قسمت گاز مبرد فشرده می شود و طی این عملیات دمای گاز نیز افزایش می یابد و سپس از کمپرسور خارج و به سمت کندانسور هدایت می شود.

کمپرسورهای چیلر تراکمی دارای مدل های مختلفی می باشند که در طرز کار چیلر تراکمی تاثیر گذار می باشد. معمولا در ساخت چیلرها از کمپرسور های روتاری، اسکرال، اسکرو و پیستونی استفاده می شود که این کمپرسور ها سیستم فشرده سازی متفاوتی دارند و بر همین اساس ویژگی های متفاوتی دارند.

اویل سپراتور

در آموزش طرز کار چیلر تراکمی باید به وظیفه اویل سپراتور نیز اشاره نماییم. گاز مبرد خروجی از کمپرسور به صورت مخلوط با روغن موتور می باشد. وجود روغن برای روانکاری بخش های متحرک کمپرسور الزامی می باشد و در حین فشرده سازی مبرد روغن با گاز مخلوط می شود.

وظیفه اویل سپراتور در سیکل تبرید جلوگیری از ورود روغن به بخش های مختلف می باشد. در صورتی که روغن به دیگر بخش های سیکل تبرید منتقل شود سبب افت راندمان چیلر تراکمی می شود.

کندانسور چیلر تراکمی

همانطور که گفتیم نحوه کار چیلر تراکمی به این صورت می باشد که گرما را به محیط بیرون منتقل می نماید و این عملیات در قسمت کندانسور چیلر انجام می شود. کندانسور چیلر تراکمی به دو گروه هوایی و آبی تقسیم می شوند که بر همین اساس چیلر ها را به دو گروه آب خنک و هوا خنک تقسیم می نمایند.

کندانسور آبی چیلر

درون کندانسور آبی چیلر گاز مبرد که دمای بالایی دارد در مجاروت آب خنک قرار میگیرد و گرمای خود را به ان منتقل می نماید و به دلیل فشار بالایی که دارد در دمایی بالاتر از نقطه تقطیر خود به مایع تبدیل می شود و سپس از کندانسور خارج می شود.

این نوع کندانسورها به دلیل استفاده از آب برای خنک سازی مبرد راندمان بالایی دارند اما نیاز به یک منبع تامین کننده آب خنک دارند. به همین دلیل در کنار چیلر آب خنک از یک برج خنک کننده برای تامین آب مورد نیاز کندانسور استفاده می شود.

آموزش طرز کار چیلر تراکمی آب خنککندانسور هوایی چیلر

کندانسور هوایی چیلر با استفاده از هوای محیط دمای گاز مبرد را کاهش می دهد. این نوع کندانسور دارای یک کویل حرارتی می باشد که بر روی آن معمولا یک یا چند فن قرار میگیرد و هوا را با سرعت بالایی از میان کویل دستگاه عبور می دهند. گاز مبرد که درون این کویل جریان دارد گرمای خود را از دست میدهد و به مایع تبدیل می شود.

چیلر هوا خنک که مجهز به کندانسور هوایی می باشد قیمت بالاتر دارد ولی در عوض هزینه تعمیر و نگهداری پایین و طول عمر بالایی دارد به همین دلیل بیشتر مورد استقبال خریدارن قرار میگیرد.

آموزش طرز کار چیلر تراکمی هوا خنکاکسپنشن ولو

در آموزش نحوه کار چیلر تراکمی باید با نحوه کار اکسپنشن ولو یا شیر انبساط آشنا شوید. پس از خروج مایع مبرد از کندانسور به سمت اواپراتور هدایت می شود اما قبل از ورود مبرد به اواپراتور ابتدا از شیر انبساط عبور می نماید و فشار آن بسیار کاهش می یابد.

اکسپنشن ولو ها مدل های مختلفی دارند و بر اساس نوع سیستم تبرید تراکمی انتخاب می شوند. این دستگاه وظیفه کنترل میزان مبرد ورودی به اواپراتور را بر عهده دارد تا عملکرد اواپراتور با مشکل مواجه نشود.

اواپراتور چیلر تراکمی

در ساخت چیلر تراکمی از اواپراتور آبی استفاده می نمایند. در این دستگاه آب در اثر تماس غیر مستقیم با مایع مبرد دمای آن کاهش می یابد. درون اواپراتور مایع مبرد به دلیل فشار بسیار پایینی که دارد ناپایدار می باشد و مبرد با جذب گرمای نهان تبخیر خود از محیط اطراف تبخیر و سپس از اواپراتور خارج می شود و طرز کار چیلر تراکمی به این صورت می باشد که سبب کاهش دمای آب می شود.

سخن پایانی

در اینجا سعی نمودیم که آموزش طرز کار چیلر تراکمی را به صورت کامل به شما ارائه نماییم ولی این مبحث بسیار پیچیده و فنی می باشد و توانستیم به صورت کلی نحوه کار چیلر تراکمی را به شما توضیح دهیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه سوالات خود را در قسمت نظرات پایین سایت مطرح نمایید تا کارشناسان فنی ما شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

 

نظرات

دیدگاهی در مورد “آموزش طرز کار چیلر تراکمی

  1. عماد گفت:

    سلام، کارکرد کلی یک چیلر تراکمی را به طور خلاصه توضیح دهید؟

    1. Farzane Azad گفت:

      سلام، چیلرهای تراکمی در سیکل تبرید خود، گاز مبرد را فشرده کرده و در کندانسور گرما را از آن جدا کرده، سپس گاز فشرده و خنک شده را به اواپراتور چیلر می‌فرستند. در اینجا، گاز با جذب گرما از محیط یا دستگاه خنک شده و به دستگاه تبادل حرارت دیگر (مانند فن کویل یا هواساز) منتقل می‌شود. گاز گرم شده سپس به کمپرسور بازمی‌گردد تا چرخه دوباره شروع شود. این فرآیند برای تهیه آب خنک جهت استفاده در سیستم‌های تهویه مطبوع و سایر دستگاه‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *