سیکل تبرید تراکمی نقش بسیزایی در ساخت تجهیزات برودتی امروزی دارد و در اینجا قصد داریم شما با این سیکل آشنا نماییم.
سیکل تبرید تراکمی چیست ؟
سیکل تبرید تراکمی با استفاده از ویژگی های ترمودینامیکی سیالات عملیات جذب و دفع حرارت را انجام می دهند درون این سیکل با استفاده از گازهای مبرد در قسمت اواپراتور عملیات جذب گرما و در قسمت کندانسور عملیات دفع حرارت انجام می شود.
طرز کار سیکل تبرید تراکمی
در سیکل تبرید تراکمی گاز مبرد ابتدا درون کمپرسور فشرده می شود که در حین این عملیات دمای گاز افزایش می یابد و سپس به سمت کندانسور هدایت می شود.
گاز خروجی از کمپرسور به صورت مخلوطی از گاز و روغن می باشد. همانطور که می دانید در کمپرسور ها از روغن برای روانکاری قسمت های متحرک موتور استفاده می شود و این روغن هنگام فشرده سازی با گاز مبرد مخلوط می شود. در صورتی که این روغن به بخش های دیگر سیکل منتقل شود مشکلات فراوانی را ایجاد می نماید به همین منظور مخلوط گاز و روغن خروجی از کمپرسور از اویل سپراتور می نماید و سپس به کندانسور هدایت می شود.
درون اویل سپراتور روغن از مبرد جدا می شود و روغن به سمت کمپرسور و گاز به سمت کمپرسور هدایت می شود.
درون کندانسور دمای گاز مبرد کاهش می یابد و به دلیل فشار بسیار بالایی که دارد به مایع تبدیل می شود و سپس از کندانسور خارج و به سمت اواپراتور هدایت می شود.
مایع مبرد قبل از ورود به اواپراتور ابتدا از شیر انبساط یا اکسپنشن ولو عبور می نماید و دچار افت فشار ناگهانی می شود. این مایع درون اواپراتور حالت ناپایداری دارد و تمایل به تبخیر شدن دارد و با دریافت گرمای نهان تبخیر خود از محیط اطراف از حالت مایع به گاز تبدیل می شود و از اواپراتور خارج می شود و مجدد به صورت گاز به کمپرسور برگشت می نماید.
اجزای تشکیل دهنده سیکل تبرید تراکمی
در ساخت سیکل تبرید تراکمی از قطعات و تجهیزات مختلفی استفاده می شود که در اینجا به برخی از مهم ترین آنها اشاره می نماییم.
کمپرسور سیکل تبرید تراکمی
همانطور که در بالا توضیح دادیم کمپرسور وظیفه فشرده سازی گاز مبرد را بر عهده دارد. این دستگاه در مدل های مختلفی چون پیستونی، روتاری، اسکرو، اسکرال و غیره تولید می شود که هر کدام از این مدل کمپرسورها دارای راندمان و عملکرد متفاوتی می باشد که بر اساس عملکردی که دارند در سیستم های تبریدی مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
از برترین برندهای تولید کننده کمپرسور می توان به کمپانی های بیتزر، دانفوس، کوپلند، مایکوم و دورین اشاره نمود که کیفیت ساخت محصولات این کمپانی بسیار بالا می باشد.
کندانسور سیکل تبرید تراکمی
کندانسور سیکل تبرید وظیفه دفع حرارت گاز مبرد و تبدیل آن به مایع را بر عهده دارد این دستگاه در مدل های مختلفی چون آبی، هوایی و تبخیری تولید می شود که در ادامه نحوه کار هر کدام را توضیح می دهیم.
کندانسور هوایی
کندانسور های هوایی تشکیل شده از یک کویل حرارتی و یک یا چند فن می باشند و گاز مبرد درون کویل در گردش می باشد و با عبور جریان هوا از روی سطح کویل عملیات تبادل حرارت بین گاز مبرد و هوای محیط انجام می شود.
این نوع کندانسور با استفاده از هوای محیط اطراف عملیات خنک سازی گاز مبرد را انجام می دهد و راندمان این دستگاه تحت تاثیر شرایط آب و هوایی محیط می باشد. این نوع کندانسور در مناطق گرم و خشک راندمان بسیار پایینی دارد و مناطق سرد سیر و مرطوب راندمان بالایی دارد.
کندانسور آبی
کندانسور های آبی برای کاهش دمای گاز مبرد از آب استفاده می نمایند و راندمان بالاتری نسبت به مدل هوایی دارند درون این کندانسور آب در مجاورت گاز مبرد قرار میگیرد و عملیات تبادل حرارت با سرعت بالایی انجام می شود.
کندانسور های آبی نیاز به یک منبع تامین کننده آب خنک دارند و معمولا در کنار این نوع کندانسور ها از برج خنک کننده برای تامین آب خنک استفاده می نمایند و در برخی مناطق که دسترسی به منایع آزاد آبی می باشد می توان از آن استفاده نمود.
کندانسور تبخیری
کندانسور تبخیری برای کاهش دمای گاز مبرد از آب و هوا به صورت همزمان استفاده می نماید این دستگاه همانند کندانسور هوایی دارای یک کویل حرارتی می باشد که گاز مبرد از درون آن عبور می نمایند و آب توسط نازل هایی بر روی سطح این کویل پاشیده می شود تا در اثر مجاورت با گاز مبرد گرمای ان را جذب نمایند و از سمت دیگر جریان هوا توسط فن هایی به سمت کویل هدایت می شود که سبب افزایش سرعت تبخیر آب موجود بر روی سطح کویل می شود.
این نوع کندانسور ها معمولا در ظرفیت های بالایی طراحی و تولید می شوند و از آنها در ساخت سردخانه های آمونیاکی استفاده می شود.
اواپراتور سیکل تبرید تراکمی
در قسمت اواپراتور سیکل تبرید تراکمی عملیات جذب حرارت توسط گاز مبرد انجام می شود این دستگاه در دو مدل هوایی و آبی تولید می شود که از مدل آبی آن برای کاهش دمای مایعات و از مدل هوایی برای کاهش دمای هوا استفاده می شود.
اواپراتور های آبی و هوایی خود در مدل های مختلفی طراحی و تولید می شوند که بر اساس نیاز سیکل تبرید انتخاب می شوند.
سیکل چیلر تراکمی
سیکل تبرید چیلر تراکمی عملکردی مطابق با توضیحاتی که در اینجا ارائه شد دارد و در طراحی و ساخت سیکل چیلر تراکمی از اواپراتور آبی برای کاهش دمای آب استفاده می شود.
قیمت سیکل تبرید تراکمی
سیکل های تبرید تراکمی در ظرفیت های مختلف با استفاده از تجهیزات و قطعات مختلفی طراحی و تولید می شوند و قیمت تمام شده آن بر اساس این معیار ها مشخص می شود و شما می توانید برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان در این زمینه و استعلام هزینه ساخت سیکل تبرید تراکمی مورد نظر خود با کارشناسان فنی ما در ارتباط باشید.
دیدگاهی در مورد “سیکل تبرید تراکمی”
سلام، سیکل تبرید تراکمی چگونه عمل میکند؟
سلام، سیکل تبرید تراکمی بر اساس ویژگیهای ترمودینامیکی سیالات عمل میکند و دارای دو فاز عملیات اصلی یعنی جذب حرارت و دفع حرارت میباشد. در این سیکل، از گازهای مبرد برای جذب و دفع حرارت استفاده میشود.